فیله سوخاری

۵ مرداد ۱۳۹۹
۰۶:۳۷:۲۲
جهان دیده
نظرات (0)

این روز‌های کرونایی ما را حسابی دلتنگ غذا‌های فست‌فودی کرده است، اما چاره‌ای هم نداریم و باید به‌خاطر حفظ سلامت خود و اطرافیانمان از رفتن به رستوران‌ها دوری کنیم. چاره چیست؟ غذا‌های فست‌فودی را در خانه درست کنیم. فیله سوخاری یکی از این غذا‌های فست‌فودی است که می‌توانیم در خانه درست کنیم و هم دلتنگی‌مان از غذا‌های فست‌فودی را رفع کنیم هم از خوردنش لذت ببریم و خیالمان راحت باشد همه‌چیز در سلامت کامل طبخ شده است.

مواد لازم:

سینه مرغ: ۱ -۲ عدد
ماست‏: ۶ قاشق غذا خوری
ادویه: به مقدار لازم
پودر فلفل سیاه و قرمز: به مقدار لازم
زعفران: به مقدار لازم
نمک و زردچوبه و دارچین: به مقدار لازم
پیاز متوسط: ۲ عدد
سیر درشت: ۲ حبه
آب لیمو: ۲ قاشق غذا خوری
آرد سوخاری: به مقدار لازم
تخم مرغ: ۲ عدد

 

طرز تهیه و دستور پخت:

۱. ابتدا سینه‌های مرغ را فیله می‌کنیم؛ (به صورت نوار‌های باریک برش می‌دهیم). پیاز‌ها را خرد کرده و سیر را ریز رنده می‌کنیم

۲. سپس ماست، آبلیمو، نمک، فلفل سیاه و قرمز، زردچوبه، ادویه زعفران و دارچین را باهم مخلوط کرده و پیاز و سیر‌ها را به آن اضافه و مخلوط می‌کنیم.

۳. فیله‌های مرغ را داخل مخلوط قرار می‌دهیم و به مدت ۴ تا ۵ ساعت در یخچال می‌گذاریم تا کاملا مزه‌دار شوند.

۴. در ظرف مناسب روغن ریخته و روی حرارت می‌گذاریم تا کاملا داغ شود. سپس تخم مرغ‌ها را در کاسه‌ای جداگانه شکسته و هم می‌زنیم.

۵. سپس فیله‌ها را از مواد جدا کرده و ابتدا در آرد سوخاری می‌غلتانیم و بعد داخل تخم مرغ‌ها میزنیم و مجددا در آرد سوخاری می‌غلتانیم و داخل روغن می‌اندازیم تا سرخ شوند.


اشتراک گذاری:
موضوعات مرتبط:
برچسب‌ها: ،
بازدید:

ساندویچ مرغ و قارچ

۵ مرداد ۱۳۹۹
۰۶:۳۶:۱۵
جهان دیده
نظرات (0)

مواد لازم برای ۶ ساندویچ

سینه مرغ خرد شده: ۵۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد بزرگ
قارچ: ۱۰۰ گرم
فلفل دلمه‌ای: ۱ عدد بزرگ
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل پاپریکا و فلفل قرمز: به مقدار لازم
زعفران دم کرده غلیظ: ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)
ذرت: ½ لیوان فرانسوی دسته‌دار
پنیر پیتزا: به مقدار دلخواه (اختیاری)
مواد لازم برای سس ساندویچ

سس مایونز: ۳ قاشق غذاخوری سر پر
سس خردل: ۱ قاشق غذاخوری سر پر
خیارشور نگینی خرد شده: ۴ یا ۵ عدد بزرگ
جعفری ساطوری خرد شده: یک لیوان فرانسوی دسته‌دار

 

طرز تهیه

ابتدا سینه مرغ را به صورت نواری باریک برش بزنید. سپس گوشت مرغ را با نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پاپریکا، زعفران دم کرده و پیازی که خلالی خرد شده مزه‌دار کنید. گوشت مرغ باید به مدت ۲ الی ۳ ساعت در این مواد بماند تا حسابی مرینیت و مزه‌دار شود.

در این فاصله سس مایونز ساندویچ قارچ و مرغ را آماده کنید. ساندویچ قارچ و مرغ با سس مایونز بسیار محبوب است، اما اگر علاقه‌ای به سس ندارید می‌توانید آن را حذف کنید و فقط جعفری، خیارشور و در صورت تمایل سس خردل اضافه کنید. در هر صورت برای درست کردن این سس باید تمام مواد را با هم مخلوط کنید.

یک ماهیتابه را داغ کنید و ۲ قاشق غذاخوری روغن و کمی کره در ماهیتابه بریزید. تکه‌های مرغ مزه‌دار شده را با همان مواد مرینیت در ماهیتابه بریزید و روی شعله ملایم گاز تفت دهید تا رنگ مرغ کم کم عوض شود. وقتی آب مرغ کشیده شد و تکه‌های مرغ پخته شدند، فلفل دلمه‌ای خرد شده و ذرت کنسروی را اضافه کنید و خوب هم بزنید. قارچ‌های خرد شده را به صورت جداگانه در کمی کره و فلفل سیاه تفت دهید. نان همبرگر یا نان باگت را باز کنید و با مواد ساندویچ پر کنید، روی مواد قارچ تفت داده شده، جعفری، در صورت تمایل مقداری پیاز خام خرد شده، در صورت تمایل مقداری پنیر پیتزا و در نهایت سسی که آماده کرده بودید را بریزید و نوش جان کنید.

 

هر کدام از مواد مثل ذرت، جعفری، فلفل دلمه‌ای و حتی پنیر پیتزا را در اگر در دسترس ندارید حذف کنید. اگر این ساندویچ را به صورت ساندویچ بندری می‌پسندید مقداری رب گوجه به مرغ‌های در حال تفت اضافه کنید و طبعا مقدار فلفل قرمز را بیشتر بریزید تا تند و تیز شود.

در صورتی که ساندویچ قارچ و مرغ را با سیب زمینی می‌پسندید مقداری سیب زمینی حبه‌ای خرد شده را به صورت جداگانه سرخ کنید و به مواد میانی ساندویچ همراه با مرغ و قارچ اضافه کنید.


اشتراک گذاری:
موضوعات مرتبط:
برچسب‌ها: ،
بازدید:

چیکن پاستیلا یا باستیلای مرغ

۵ مرداد ۱۳۹۹
۰۶:۳۵:۳۰
جهان دیده
نظرات (0)

مواد لازم

مرغ بدون استخوان: ۲۰۰ گرم
خمیر فیلو یا لواش گرد بورک یا لواش سه گوش بورک: ۳ ورق
پیاز: یک عدد
سیر: یک تا دو حبه
نمک: به مقدار لازم
پودر زنجفیل: یک قاشق چایخوری
زردچوبه: ۳ قاشق چایخوری
جعفری و گشنیز خرد شده: چند قاشق غذاخوری
پودر دارچین: یک قاشق چایخوری
کره: ۲۵ گرم
زعفران دم کرده: دو قاشق سس خوری
روغن زیتون: چند قاشق غذاخوری
تخم مرغ: دو عدد
خمیر بادام (بادام سابیده): ۴۰ گرم
گلاب یا عرق بهارنارج: یک قاشق غذاخوری
صمغ عربی: یک قاشق چایخوری (اگر ندارید خیلی مهم نیست)
زیتون خرد شده سبز و سیاه: ۱۰ عدد
ادویه مخلوط: یک قاشق چایخوری
شکر: یک قاشق غذاخوری

 

مراحل پخت

۱: ابتدا مرغ را خورد کرده و در تابه بریزید.

۲: سپس پیاز خرد شده و سیر و جعفری و گشنیز را به مرغ اضافه کنید و با روغن زیتون و ادویه جات تفت دهید.

۳: با حرارت ملایم اجازه دهید مواد خود بپزند. اگر لازم بود کمی آب اضافه کنید تا کاملا پخته شود.

۴: سپس اجازه دهید مواد خنک شود.

۵: آب و سس داخل مرغ را بردارید و با کمی کره گرم کنید و داخلش دو تخم مرغ را بکشنید و هم بزنید تا بپزد.

۶: برای تهیه خمیر بادام مقداری بادام را داخل آب جوش بریزید و بعد خالی کنید و پوست بگیرید.

۷: سپس کمی روغن داخل تابه‌ای بریزید و بادام‌ها را به مدت ۵ دقیقه تفت دهید.

۸: بعد اجازه دهید خنک شوند.

۹: بادام‌ها را داخل بلندر ریخته و با پودر شکر مخلوط کنید.

۱۰: ادویه مخلوط و عرق بهار نارنج و صمغ عربی را به آن اضافه کنید.

 

۱۱: ورقه‌های فیلو یا بورک را با قلم موی سیلیکونی چرب کنید.

۱۲: به این صورت براق و شفاف میشوند و دیگر پاره نمیشوند.

۱۳: سینی فر یا قالب شیفون کیک یا قالب دلخواه را چرب کنید.

۱۴: یک تا دو لایه خمیر پهن کنید و سپس یک لایه خمیر بادام و یک لایه مخلوط تخم مرغ و یک لایه از مرغ ادویه‌ای داخل آن قرار دهید.

۱۵: یک لایه خمیر قرار دهید و باز هم از مواد لایه‌ای بریزید.

۱۶: در صورت تمایل میتوانید زیتون خرد شده هم اضافه کنید.

۱۷: سپس روی تمام مواد را با خمیر بپوشانید.

۱۸: فر را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و پاستیلا را حدود ۲۵ تا ۳۰ دقیقه تا زمانیکه روی خمیر طلایی شود در فر قرار دهید.

۱۹: سپس پاسیتلا را داخل ظرف دلخواه قرار دهید و با مقداری شکر و دارچین، داغ داغ سرو کنید.


اشتراک گذاری:
موضوعات مرتبط:
برچسب‌ها: ،
بازدید:

راتاتوئی

۵ مرداد ۱۳۹۹
۰۶:۳۳:۰۴
جهان دیده
نظرات (0)

راتاتوئی یک غذای فرانسوی مشهور است که در واقع نوعی خوراک سبزیجات متشکل از بادمجان، گوجه و کدوست. ریشه این غذا به شهر نیس می‌گردد. این غذا در واقع به نوعی شناسنامه کشور فرانسه است.

راتاتوئی یا خوراک سبزیجات یک غذای سالم و گیاهی است که به دلیل داشتن انواع سبزیجات رنگی سرشار از فیبر و انواع آنتی اکسیدان است. این غذا به شکل‌های مختلفی درست می‌شود، هم به صورت یک خوراک ساده هم پای و املت و هم به صورت برش‌های منظم سبزیجات که این مدل از سایرین مشهورتر است و حتی دستمایه یک انیمیشن زیبا و معروف به نام راتاتوئی یا همان موش سرآشپز شده که توسط کمپانی پیکسار ساخته شده است.

 

راتاتوئی در شکل اولیه و قدیمی خود در واقع به شکل یک خوراک معمولی درست می‌شد و این شکل زیبایی که سبزیجات حلقه شده کنار هم چیده می‌شدند سال‌ها بعد بوجود آمد. مواد اولیه راتاتوئی دراصل سبزیجات یا همان صیفی جاتی همانند گوجه، بادمجان، کدو و در بعضی موارد سیب زمینی قرمز است. برگ بو، فلفل دلمه‌ای، آویشن و ادویه گیاهان خشک هم جزوی از این غذاست. البته نوع ادویه و طعم دهنده‌ای که استفاده می‌کنید کاملا بستگی به سلیقه شما دارد. می‌توانید مثل من تنها از نمک و فلفل استفاده کنید، اما استفاده از زردچوبه و ادویه‌های خورشی اصلا توصیه نمی‌شود.

مواد لازم:

بادمجان: ۱ عدد بزرگ
کدو: ۲ عدد متوسط
گوجه: ۴ تا ۵ عدد
پیاز: ۱ عدد کوچک (اختیاری)
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری)
نمک: ۲ قاشق چایخوری
فلفل: ۱ قاشق چایخوری

 

طرز تهیه:

۱. ابتدا کلیه سبزیجات را خیلی تمیز بشویید و آن‌ها را با حوله آشپزخانه خشک کنید. آن‌ها را با چاقویی تیز به شکل حلقه حلقه در بیاورید. کلفتی یا نازکی حلقه‌ها کاملا سلیقه‌ای است، اما برش‌های نازک آن را زیباتر می‌کند، ولی وقت بیشتری برای درست کردن از شما می‌گیرد. در صورتی که به کدوی زرد دسترسی دارید، یک عدد کدوی زرد و یک عدد کدوی سبز استفاده کنید. بادمجان از نوع کشیده و باریک باشد. گوجه از نوع گوجه فرنگی یا گوجه رومی باشد، این نوع گوجه کشیده‌تر است و اندازه متناسبتری دارد.

 

۲. حالا وقت آن است که برش‌های سبزیجات را کنار هم بچینید. در این مرحله باید خیلی حواستان را جمع کنید. من به این ترتیب آن‌ها را چیدم، گوجه، بادمجان و کدو و این ترتیب همینطور ادامه داشت. در مورد اندازه‌ها سعی کنید که موقع چیدن اندازه‌های نزدیک به هم را پیدا کرده کنار هم بگذارید. البته اگر کمی بزرگتر یا کوچکتر باشند نه تنها بد نیست بلکه باعث زیبایی آن هم می‌شود.

 

۳. حالا اضافات سبزیجات و آن‌هایی که اندازه نامناسبی داشتند را داخل یک ماهیتابه بریزید. روی مواد داخل ماهیتابه، نمک، فلفل در صورت دلخواه پیاز ریز شده و یا حتی سیر و یا قارچ بریزید. ادویه ایتالیایی، نمک و فلفل هم به آن بیفزایید. من فقط نمک و فلفل به مواد اضافه کردم و نتیجه عالی بود. یک لیوان آب و در صورت دلخواه یک قاشق روغن زیتون (واقعا نیازی نیست) روی مواد بریزید. بگذارید روی حرارت ملایم بپزند.

 

۴. بعد از پختن سبزیجات آن‌ها را در مخلوط کن بریزید و خوب با هم پوره کنید. اگر زودتر بردارید بهتر است برای من خیلی غلیظ و خوشمزه شد، اما بهتر است حالت سس روان داشته باشد. مزه این سس عالی است و بهتر است بگویم چیزی شبیه به کنسرو‌های خوشمزه گوجه و بادمجان داشت. بعد از آمده شدن سس، فر را روی حرارت ۱۷۰ درجه سلسیوس روشن کنید.

 

۵. حالا یک ظرف برای فر آماده کنید. اینجا نوع ظرف شکل غذای شما را معین می‌کند. بعضی‌ها از یک ظرف مستطیل استفاده می‌کنند و سبزیجات را به همان شکلی که در تصویر دیدید می‌چینند، اما اگر از ظرف گرد استفاده کنید خیلی زیباتر خواهد بود. ظرف شما هر چیزی می‌تواند باشد لازم نیست یک ظرف پیرکس مثل این داشته باشید بلکه حتی یک ماهیتابه گرد هم خوب است. یک ورق کاغذ آلومینوم داخل ظرف بگذارید. سس را روی ورق آلومینیوم بریزید و با قاشق آن را پهن کنید.

 

۶. حالا سبزیجات را داخل ظرف بچینید. می‌توانید آن‌ها را کاملا عمودی بچینید یا به صورت مورب همانند آنچه که در تصویر اول دیدید بچینید. بعد از چیدن سبزیجات داخل ظرف، روی آن نمک و فلفل بپاشید و در صورت دلخواه کمی هم روغن زیتون. شما می‌توانید سس را به کناره‌های سبزیجات بریزید و یا مقداری هم روی آنها، البته در صورتی که رقیق باشد. اگر روی سبزیجات سس بریزید موقع کشیدن شکل سبزیجات مشخص نمی‌شود و آن ظاهر زیبا را ندارد.

 

۷. حالا یک کاغذ آلومینوم دیگر را روی ظرف بگذارید. ظرف حاوی سبزیجات را داخل فر بگذارید. اجازه به مدت حداقل ۹۰ دقیقه در فر بماند. این زمان به میزان ضخامت سبزیجات هم بستگی دارد. اگر ضخامت بیشتری داشته باشند باید بیشتر بگذارید بمانند. پس از این مدت ظرف را از فر خارج کنید. کاغذ آلومینویم را با یک پارچه بردارید. حالا مواد هنوز در حال جوشیدن آن‌ها قدری تغییر رنگ داده و پخته شده‌اند.

 

۸. حالا راتاتوئی ما آماده است می‌توانید آن را همراه با یک پلوی ساده سرو کنید و یا مثل این دوست من با سیب زمینی آب پز و له شده هم یک تزئین زیبا بسازید هم یک سبزی خوشمزه دیگر همراه آن سرو کنید.

 

نکات لازم

برای این غذا می‌توانید مقداری فلفل دلمه‌ای را کباب کرده در پلاستیک بگذارید تا پوست آن‌ها کنده شود سپس این فلفل دلمه‌ای‌ها را به مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید. فلفل دلمه‌ای مزه خوبی به سس می‌دهد و به خصوص برای کسانی که طرفدار این سبزی خوش طعم هستند. افزودن قارچ هم یک گزینه دیگر برای طعم دهی به سس است.
افزودن روغن زیتون هیچ اجباری ندارد، می‌توانید آن را بطور کامل حذف کنید.
میزان ضخامت و قطر سبزیجات بستگی به سلیقه شما دارد. بعضی مثل من ترجیح می‌دهند ضخمیتر باشد در صورتی که نوع نازک آن زیباتر است، اما وقت بیشتری از شما برای درست کردن می‌گیرد. اگر سبزیجات خیلی نازک باشند و کاملا به هم بچسبند بهتر شکل خود را حفظ می‌کنند.
در صورتی که فر ندارید می‌توانید به این ترتیب عمل کنید که مواد سس را داخل ماهیتابه آماده کنید. ماهیتابه را کناری بگذارید. حالا سبزیجات را داخل آن بچینید. روی در ماهیتابه را گذاشته و یا کاغذ آلومینیوم بگذارید و روی حرارت ملایم گاز بگذارید تا بپزد. در صورتی که از گاز استفاده می‌کنید حتی نیازی به پوره کردن سبزیجات نیست.
می‌توانید موقع چیدن سبزیجات مقدار کمی سس هم به کناره‌های سبزیجات بزنید، اما روی آن نریزید.
این غذا شاید کمی وقت گیر به نظر برسد. برای راحتی کار می‌توانید با استفاده از غذاساز و یا رنده مخصوص حلقه کردن سبزیجات، آن‌ها را حلقه کنید. یا اینکه سبزیجات را حلقه کنید داخل یک ظرف دردار و یا کیسه زیپ لاک هواگیری شده داخل یخچال بگذارید و بعدا آن‌ها را بچینید و راتاتوئی درست کنید.
می‌توان در انتها مقداری شوید تازه خرد شده هم روی سبزیجات داخل ظرف ریخت.


اشتراک گذاری:
موضوعات مرتبط:
برچسب‌ها: ،
بازدید:

برنج سرخ کرده چینی

۵ مرداد ۱۳۹۹
۰۶:۳۱:۵۷
جهان دیده
نظرات (0)

مواد لازم

کره: ۳ قاشق غذاخوری
تخم مرغ: ۲ عدد
هویج: ۲ عدد متوسط
پیاز سفید: ۱ عدد کوچک
نخود سبز پخته: ۱/۲ پیمانه
سیر: ۳ حبه رنده شده
برنج پخته سرد: ۴ پیمانه (برنج معطر بهتر است)
پیازچه: ۳ عدد
سویا سس: ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
روغن ارده: ۱/۲ قاشق چایخوری

 

طرز تهیه:

۱. پیاز و هویج را نگینی کرده، پیازچه‌ها را هم بصورت نازک حلقه حلقه می‌کنیم. حبه‌های سیر هم باید رنده شوند.

۲. ۱/۲ قاشق غذاخوری کره را در ماهیتابه ریخته و روی گاز با حرارت متوسط به بالا گرم کنید. تخم مرغ‌ها را شکسته و در کاسه‌ای بهم می‌زنیم. تخم مرغ‌ها را داخل کره می‌ریزیم. خوب بهم می‌زنیم تا به حالت اسکرامبل یا همان بهم خورده در بیاید. تخم مرغ باید به شکل تکه‌های کوچک سرخ شود. وقتی تخم مرغ‌ها مقداری سرخ شدند آن‌ها را در ظرفی بریزید و کنار بگذارید.

۳. یک قاشق غذاخوری کره را در ماهیتابه بریزید. بگذارید کره ذوب شود. هویج، پیاز، نخود سبز و سیر را داخل ماهیتابه بریزید و با مقداری نمک و فلفل مزه دار کنید. آن‌ها را به مدت ۵ دقیقه تفت دهید یا تا زمانی که پیاز و هویج نرم شوند.

 

۴. شعله را بیشتر کنید تا گرما بالا برود. سبزیجات را در یک طرف ماهیتابه جمع کنید. باقیمانده کره را به ماهیتابه اضافه کنید و در حین ذوب شدن مرتب بهم بزنید. بلافاصله پس از ذوب شدن کره، برنج را به محتویات ماهیتابه اضافه کنید. در صورت تمایل سس سویا را به برنج اضافه کنید. سپس برنج و سبزیجات را ترکیب کنید. می‌توانید از ابتدا برنج را بگذارید همراه سبزیجات سرخ شود. آن را بهم بزنید تا سبزیجات و برنج با هم ترکیب شوند. این بهم زدن و سرخ کردن برنج را به مدت ۱۵ تا ۲۰ ثانیه یا ۳ دقیقه ادامه دهید یا تا زمانی که متوجه شوید برنج و سبزیجات به میزان جزئی تغییر رنگ به قهوه‌ای داده‌اند.

 

۵. پیازچه خرد شده، روغن کنجد و تخم مرغ سرخ شده را به مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید؛ و بهم بزنید تا ترکیب شوند.

 

۶. محتویات داخل ماهیتابه را مزه کنید در صورت نیاز به آن نمک و فلفل اضافه کنید. در این زمان برنج سرخ شده چینی ما آماده است. این غذا را همان لحظه و بصورت گرم سرو می‌کنیم.

 

نکات مهم

در صورت تمایل نداشتن به کره می‌توانید به جای آن از روغن زیتون سبک یا هر روغن گیاهی دیگری که دارید استفاده کنید.
معمولا این غذا به صورت‌های مختلفی درست می‌شود، روش سخت‌تر را در ابتدای مطلب به شما گفتم. بعضی‌ها برنج را سرخ کرده، کنار می‌زنند، سبزیجات را در وسط ماهیتابه سرخ می‌کنند و روی برنج‌ها می‌ریزند و در انتها هم تخم مرغ را در وسط ماهیتابه سرخ می‌کنند بنابراین بی شمار راه برای درست کردن برنج سرخ شده چینی وجود دارد.
این غذا همراه با میگو، مرغ و یا گوشت نیز درست می‌شود، ولی جایگزینی تخم مرغ به عنوان پروتئین هم ارزانتر است و هم سریعتر.
سس سویا الزامی نیست، اما باعث تغییر رنگ و مزه‌ای خوب در برنج می‌شود.
شما می‌توانید انواع مدل این غذا را به سلیقه خودتان و با سبزیجاتی که دوست دارید درست کنید.

می‌توان از برنج پخته تازه هم استفاده کرده، اما برنجی که در یخچال مانده بهتر است و اصلا این روش برای استفاده از برنج باقیمانده است.
نوع ادویه جاتی که استفاده می‌کنید بستگی به سلیقه و منطقه زندگی شما دارد، اما اگر بخواهید تنها از طعم محتویات داخل غذا بهره ببرید بهتر است ادویه استفاده نکنید و تنها به همان طعم دهنده‌های نمک و فلفل سیاه بسنده کنید


اشتراک گذاری:
موضوعات مرتبط:
برچسب‌ها: ،
بازدید:

قارچ پلو

۵ مرداد ۱۳۹۹
۰۶:۳۰:۴۲
جهان دیده
نظرات (0)

قارچ پلو یکی از غذا‌های آسان و در عین حال مقوی است که به سرعت و در زمانی کوتاه درست می‌شود. این غذای خوشمزه حاوی قارچ، سبزیجات و برنج است. به دلیل وجود قارچ نیازی به گوشت یا مرغ نیست.

پلو‌ها جایگاه ویژه‌ای در آشپزی ایرانی دارند. شما انواع پلو را چه با سبزیجات چه با انواع گوشت و مواد پروتئینی می‌شناسید. سبزی پلو، لوبیا پلو و خیلی موارد دیگری که اغلب شما بار‌ها و بار‌ها درست کرده‌اید. قارچ پلو هم یکی از پلو‌هایی است که بهتر است آن را درست کنید. این پلوی خوشمزه و ساده در اصل از منطقه قفقاز می‌آید جایی که مثل ما پلو جزو غذا‌های مهمشان است. شما می‌دانید که اغلب افراد قارچ را جایگزین گوشت می‌دانند و بخصوص برای افرادی که گیاهخوار هستند عالی است.

 

مواد لازم

آب مرغ یا آب: ۲ و ۲/۳ پیمانه
کره: ۱/۳ پیمانه
نمک دریا: ۱ قاشق چایخوری
پودر سیر: ۱/۲ قاشق چایخوری
فلفل سیاه: ۱/۴ قاشق چایخوری
پاپریکا: ۱/۲ قاشق چایخوری
پودر پیاز: کمی
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
هویج: ۱ عدد بزرگ نگینی شده
ورمیشل: ۱/۳ پیمانه
برنج سفید: ۱ پیمانه
قارچ: ۱۰ عدد متوسط
سیر: ۲ حبه رنده شده
جعفری تازه: ۱ قاشق غذاخوری خرد شده

 

طرز تهیه:

۱. ماهیتابه‌ای با اندازه متوسط را روی حرارت میانه گاز بگذاری و آب مرغ، کره، نمک، پودر سیر، فلفل، پاپریکا و پودر پیاز را به آن اضافه کنید. وقتی مخلوط شروع به قل زدن کرد، حرارت را کاهش دهید.

۲. یک ماهیتابه بزرگ را روی گاز با حرارت پایین بگذارید. ۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون داخل آن بریزید. وقتی که روغن داغ شد، هویج را اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه تفت دهید. به آرامی بهم بزنید. ورمیشل را اضافه کنید و بپزید تا زمانی که قهوه‌ای شود یعنی حدود ۴ تا ۶ دقیقه. برنج را اضافه کنید و تفت دهید تا کمی رنگ آن تغییر کند یعنی ۵ تا ۷ دقیقه.

۳. مخلوط آب مرغ را داخل ماهیتابه بریزید، بهم بزنید تا ترکیب شوند. وقتی مخلوط به قل زدن افتاد، درب قابلمه را بگذارید و به مدت ۱۵ دقیقه بپزید.

۴. در حین پختن برنج، در یک ماهیتابه کوچک باقیمانده روغن را بریزید. وقتی روغن داغ شد، قارچ‌های ورقه شده را اضافه کنید؛ و آن‌ها را تفت دهید و بپزید تا موقعی که قهوه‌ای شوند و این ۵ دقیقه طول می‌کشد. بعد سیر را اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه دیگر پختن و تفت دادن را ادامه دهید.

۵. درب ماهیتابه برنج را بردارید، مخلوط قارچ و سیر و جعفری را اضافه کنید. مواد را بهم بزنید، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه یا تا زمانی که همه آب بخار شود، پختن برنج انجام شود. پس از این زمان آن را سرو کنید.

۶. برای درست کردن قارچ پلو روش آسانتری نیز وجود دارد که در این روش ابتدا سیر و قارچ را سرخ می‌کنید پس از افزودن ادویه‌ها، برنج شسته شده را به قابلمه اضافه می‌کنید، سپس آب را داخل قابلمه می‌ریزید و می‌گذارید بپزد همانند دمپخت.

نکات مهم

برای درست کردن این پلو سعی کنید از قارچ‌های سفت استفاده کنید. قارچ‌های دکمه‌ای ریز خیلی نرم هستند.
می‌توانید به جای آب مرغ از آب ساده استفاده کنید.
این پلو کمی چرب به نظر می‌رسد می‌توانید کره را حذف کنید.
ورمیشل اجباری نیست، اما بافت زیباتری به پلوی شما می‌دهد.
در صورتی که مایکروویو دارید می‌توانید، مخلوط آب مرغ را در یک کاسه مخصوص مایکروفر به مدت دقیقه دقیقا قبل از ریختن آن داخل برنج بگذارید.


اشتراک گذاری:
موضوعات مرتبط:
برچسب‌ها: ،
بازدید:

پیتزا مکزیکی با سس سالسا

۵ مرداد ۱۳۹۹
۰۶:۲۸:۰۹
جهان دیده
نظرات (0)

در این مطلب طرز تهیه پیتزا مکزیکی با سس سالسا را به شما آموزش می‌دهیم. با این که ایتالیا خاستگاه پیتزا است، اما مکزیکی‌ها به آن تعریف جدیدی داده‌اند. هرقدر پیتزا ایتالیایی سبک و ساده است، پیتزای مکزیکی سنگین است و پر از مخلفات. علاوه بر این، وجود گوشت چرخ کرده در این پیتزا، آن را به ذائقه‌ی ایرانی نزدیک‌تر می‌کند.

 

در مکزیک این پیتزا را با نان تورتیلا می‌پزند و مانند اکثر غذا‌های مکزیکی روی آن لوبیا و میزان زیادی فلفل چیلی تند می‌ریزند که ممکن است با ذائقه‌ی همه زیاد سازگار نباشد. به همین دلیل ما با کمی تغییر در دستور پخت پیتزا مکزیکی، به روش ویژه‌ی خودمان رسیده‌ایم. پیشنهاد می‌کنیم حتما این روش را امتحان کنید؛ بی‌شک یکی از خوشمزه‌ترین پیتزا‌هایی خواهد بود که تا کنون امتحان کرده‌اید.

مواد لازم برای پیتزا مکزیکی (برای ۳ نفر)

گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
قارچ: ۲۵۰ گرم
ذرت: ۲۰۰ گرم
پنیر پیتزا (ترکیب موزارلا و چدار): ۵۰۰ گرم
ترشی فلفل هالوپینو به میزان لازم
فلفل دلمه‌ای خلال شده نازک: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه، پودر سیر، زیره، پودر پاپریکا، پودر پیاز، اورگانو، فلفل چیلی، آویشن و نمک به میزان لازم

مواد لازم برای سس سالسا

گوجه فرنگی خرد شده: ۴ عدد
پیاز خرد شده: نصف یک عدد
فلفل دلمه‌ای خرد شده: یک عدد کوچک
سیر له شده: ۱ قاشق مرباخوری
کره: ۳۰ گرم
آویشن، اورگانو، پودر پاپریکا و نمک به میزان لازم
سس کچاپ: ۴ قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه سس سالسا برای پیتزا مکزیکی

۱. کره را در تابه آب کنید و پیاز را در آن تفت دهید. سپس سیر له شده را به آن اضافه کنید. بعد از کمی تفت دادن گوجه فرنگی، فلفل دلمه‌ای، پودر پاپریکا، اورگانو، آویشن و نمک را هم اضافه کنید. در تابه را بگذارید تا گوجه فرنگی و فلفل بپزند.

 

۲. بعد از پختن سبزیجات، کچاپ را اضافه و نمک سس را اندازه کنید. سس سالسا را کنار بگذارید تا خنک و برای استفاده کردن روی پیتزا آماده شود.

 

طرز تهیه پیتزا مکزیکی

۱. برای شروع گوشت چرخ کرده را با کمی روغن در تابه تفت دهید. سپس رب گوجه فرنگی و ادویه‌ها را به آن اضافه کنید. در آخر نمک آن را تنظیم کنید و گوشت را از روی حرارت بردارید.

 

۲. خمیر پیتزا را به ضخامت نیم سانتی‌متر روی کاغذ روغنی چرب شده باز کنید. می‌توانید روی خمیر را در همین حالت بپوشانید و اجازه دهید برای ۳۰ دقیقه استراحت و پف کند. سپس سس سالسا را به آرامی روی خمیر بمالید. بعد یک لایه پنیر و یک لایه از گوشت چرخ کرده را مانند تصویر روی آن بریزید.

 

۳. سپس قارچ ورقه ورقه شده، فلفل دلمه‌ای خلالی شده و ذرت را روی پیتزا قرار دهید.

 

۴. در آخر دوباره کمی پنیر روی پیتزا بریزید و آن در فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه گرم شده است قرار دهید. به پیتزا ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان برای پخت بدهید. بعد از آن گریل فر را روشن کنید و اجازه دهید برای ۵ الی ۱۰ دقیقه روی پیتزا برشته شود.

 

۵. بعد از خارج کردن از فر، روی پیتزا را با فلفل هالوپینو تزیین و آن را سرو کنید.


اشتراک گذاری:
موضوعات مرتبط:
برچسب‌ها: ،
بازدید:

چیکن برگر خانگی

۵ مرداد ۱۳۹۹
۰۶:۲۷:۱۹
جهان دیده
نظرات (0)

اگر شما هم قصد دارید تغذیه سالم را به سبک زندگی خود اضافه و به جای مصرف فست‌فود‌های مضر غذای سالم مصرف کنید، با ما همراه باشید تا طرز تهیه چیکن برگر خانگی را به شما آموزش دهیم. دستور پخت چیکن برگر یا همان برگر مرغ شباهت زیادی به همبرگر دارد و یاد گرفتن آن ساده است. به عنوان جایزه روش تهیه سس تارتار را هم به شما یاد می‌دهیم که طعم همه‌ی ساندویچ‌ها را چند برابر خوشمزه‌تر می‌کند.

 

یک ساندویچ خانگی خوشمزه با ظاهری هیجان‌انگیز می‌تواند به راحتی ما را از فکر فست‌فود‌های مضر بیرون بیاورد. شاید یک ساندویچ مرغ به تنهایی زیاد ساندویچ جذابی به نظر نرسد، اما یک برگر مرغ گریل شده اشتهای همه را برمی‌انگیزد. برگر مرغ یا همان چیکن برگر خانگی یک غذای سالم و خوشمزه است که می‌توانیم وقتی هوس فست‌فود کردیم، خیلی راحت آن را در خانه درست کنیم.

مواد لازم (مناسب ۶ نفر)

سینه مرغ بدون استخوان: ۲ عدد
ران مرغ بدون استخوان: ۱ عدد
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۲ حبه
جعفری ساطوری: ۳ قاشق غذاخوری
قارچ سرخ شده: ۳۰۰ گرم
پنیر موزارلا: ۳ قاشق غذاخوری
پنیر ورقه‌ای چدار به میزان دلخواه
سس کچاپ: ۱٫۵ قاشق غذاخوری
سس خردل: ۱٫۵ قاشق غذاخوری
آویشن: یک قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زیره به میزان لازم
مواد لازم برای سس تارتار

مایونز: ۳ قاشق غذاخوری
خیارشور خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
سس کچاپ: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز خرد شده ریز: ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و آب لیمو به میزان لازم

 

طرز تهیه


۱. مرغ‌های بدون استخوان و تمیز شده را با استفاده از چرخ گوشت یا میکسر کاملا میکس کنید. سپس قارچ سرخ شده و پیاز را به ترکیب اضافه و باز میکس کنید.

 

۲. زمانی که مرغ، قارچ و پیاز کاملا میکس شدند، پنیر موزارلا، جعفری ساطوری شده، سس خردل و کچاپ، سیر، آویشن، زیره، فلفل سیاه و نمک را اضافه و باز هم میکس کنید.

 

۳. وقتی همه‌ی مواد باهم ترکیب شدند، مقداری از مایه را با توجه به قطر نان همبرگر بردارید و مانند تصویر روی یک کیسه فریزر یا کاغذ روغنی با ارتفاع بین ۱ تا ۱٫۵ سانتی‌متر باز کنید. سپس برگر‌ها را در یخچال قرار دهید تا به مدت یک ساعت استراحت کنند.

 

۴. در مدتی که مایه برگر در یخچال در حال استراحت است، می‌توانید سس تارتار را آماده کنید. سس مایونز، کچاپ، خیارشور، جعفری، فلفل سیاه، آب لیمو ترش تازه، نمک و پیاز را در یک کاسه باهم مخلوط کنید و کنار بگذارید.

 

۵. بعد از یک ساعت که برگر‌ها استراحت کردند، تابه‌ی گریل یا تابه‌ی معمولی را با یک فرچه چرب کنید و روی حرارت بگذارید. سپس برگر‌ها را به کمک کیسه فریزر یا کاغذ روغنی که در زیر آن‌ها قرار داده بودید بردارید و در تابه‌ی داغ بیندازید.

 

۶. دقت کنید که تابه باید کاملا داغ شده باشد. در حین پخت حرارت شعله را متوسط نگه دارید تا آب میان‌بافتی مرغ خارج نشود و برگر‌ها آبدار بمانند. بعد از ۳ الی ۵ دقیقه برگر را پشت‌ورو کنید تا طرف دیگر آن هم به همین میزان بپزد.

 

۷. بعد از برگرداندن برگر پنیر ورقه‌ای چدار را روی آن قرار دهید تا گرم شود.

 

۸. داخل نان همبرگر را کمی سس تارتار بمالید و برگر را با مخلفات دیگر لای نان قرار دهید


اشتراک گذاری:
موضوعات مرتبط:
برچسب‌ها: ،
بازدید:

خوراک لوبیا چیتی

۵ مرداد ۱۳۹۹
۰۶:۲۵:۵۳
جهان دیده
نظرات (0)

خوراک لوبیا چیتی داغ و خوشمزه با پیاز داغ و رب گوجه فرنگی یکی از انواع غذای نونی ساده و خوشمزه و اتفاقا مقوی و گیاهی است. خوراک لوبیا چیتی یک ایده مناسب برای شام زمستانی و تابستانی و یک صبحانه انگلیسی خوشمزه است که کوچک و بزرگ دست رد به سینه آن نمی‌زند.

 

خوراک لوبیا چیتی را بعضی با قارچ و بعضی بدون قارچ می‌پسندند که اتفاقا نوع سنتی خوراک لوبیا چیتی است و بسیار هم لذیذ است. درست کردن خوراک لوبیا چیتی یا به قول قدیمی‌ها لوبیا گرم کار سختی نیست و به روشی بسیار ساده می‌توانید آن را تهیه کنید. دستور پخت خوراک لوبیا چیتی غلیظ و خوشمزه و نکاتی در مورد طبع لوبیا چیتی و کالری آن را در این مطلب بخوانید.

مواد لازم برای ۱۰ نفر

لوبیا چیتی: ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
پیاز: ۱ عدد بزرگ
سیر: ۳ حبه
گوجه فرنگی: ۲ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
روغن مایع: به مقدار لازم

 

طرز تهیه

لوبیا چیتی را از شب قبل با آب ولرم خیس کنید. لوبیا چیتی حداقل باید ۱۲ ساعت خیس بخورد. در این مدت چند بار آب لوبیا چیتی را عوض کنید تا نفخ لوبیا کاملا گرفته شود. لوبیا‌ها را در یک قابلمه مناسب بریزید و آب اضافه کنید. به ازای ۳ لیوان لوبیا چیتی ۶ لیوان آب اضافه کنید. فلفل، زردچوبه و روغن را اضافه کنید و لوبیا را روی شعله ملایم گاز بپزید. نمک را در آخر پخت اندازه کنید. در این فاصله پیاز داغ را آماده کنید. وقتی پیاز‌ها سرخ و طلایی شدند نیمی از آن را کنار بگذارید و روی بقیه گوجه فرنگی خرد شده بدون پوست و سیر رنده شده بریزید و تفت دهید.

آب گوجه فرنگی باید کشیده شود و سپس این ترکیب را به لوبیا چیتی در حال پخت اضافه کنید. اجازه دهید لوبیا چیتی خوب بپزد. احتمالا ۳ الی ۴ ساعت زمان نیاز دارید. به نیمی دیگر از پیاز داغ را کنار گذاشته بودید رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و با مقداری روغن سرخ کنید. طعم خامی رب باید گرفته شود. اواسط پخت لوبیا می‌توانید آن را با گوشتکوب بکوبید تا حسابی لعابدار شود. در اواخر پخت لوبیا ترکیب پیازداغ و رب گوجه را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا خوراک لوبیا چیتی غلیظ شود. نمک لوبیا را هم اندازه کنید و با مقداری آبلیموی تازه و در صورت دلخواه کمی گلپر میل کنید.

فوت و فن‌های طرز تهیه خوراک لوبیا

 

برای لعاب انداختن خوراک لوبیا چیتی برخی به آن سیب زمینی اضافه می‌کنند. در صورت تمایل در اواسط پخت لوبیا ۱ یا دو عدد سیب زمینی را چند قاچ کنید و داخل قابلمه لوبیا بیندازید.

اگر خوراک لوبیا را با قارچ می‌پسندید قارچ اسلایس شده را با مقداری نمک و فلفل سیاه و فلفل پاپریکا و کمی روغن تفت دهید و در یک ساعت پایانی پخت لوبیا به آن اضافه کنید.

خوراک لوبیا چیتی خودش یک غذای رژیمی است. اما اگر می‌خواهید آن را رژیمی‌تر درست کنید از روغن زیتون به جای روغن مایع استفاده کنید یا اصلا روغن مایع را خیلی کم استفاده کنید.

طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی با جو هم مرسوم است و خوراک لوبیا را حسابی لعابدار می‌کند. در این صورت به ازای این مقدار لوبیا، ½ لیوان فرانسوی دسته‌دار از ابتدا همراه با لوبیا در قابلمه بریزید تا هر دو با هم بپزند.

خورشت لوبیا چیتی هم یک گزینه خوشمزه برای شام و ناهار است. برای درست کردن خورشت لوبیا چیتی با مرغ یا گوشت ابتدا مرغ یا گوشت گوسفندی را با پیاز و ادویه و رب گوجه فرنگی تفت دهید و سپس لوبیا را اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز لوبیا و گوشت خوب با هم بپزند و خورشت لعاب بیندازد. خورشت لوبیا چیتی را با برنج سرو می‌کنند.

 

خواص لوبیا چیتی در انواع رژیم‌های لاغری و بدنسازی برای کاهش وزن و کم کردن سایز اثبات شده است. لوبیا چیتی نسبت به سایر انواع لوبیا پروتئین بیشتری دارد؛ که آن را به یک گزینه مناسب برای شام و ناهار و حتی صبحانه تبدیل می‌کنند، چون ساعات طولانی شما را سیر نگه می‌دارد. یک فنجان لوبیا چیتی ۶۷۰ کالری دارد که فقط ۲۱ کالری آن چربی است. بقیه ۴۸۳ کالری آن کربوهیدرات پیچیده و دیر هضم و ۱۶۵ کالری آن پروتئین است.

لوبیا چیتی کلسترول ندارد و منبعی غنی از ویتامین C است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به انواع ویروس سرماخوردگی مثل کرونا و آنفولانزای جدید و فصلی بسیار مفید است. لوبیا چیتی سرشار از تیامین، منیزیم و نیاسین و فسفر است. مواد غذایی پر چرب سبب افزایش هورمون لپتین در خون می‌شوند. این هورمون میل به خوردن غذا را زیاد می‌کند و باعث زیاد شدن اشتها می‌شود. در یک رژیم غذایی حاوی لوبیا چیتی ترشح لپتین به کمترین میزان خود می‌رسد و در نتیجه از افزایش اشتها و چاقی پیشگیری می‌کند. مصرف روزانه یک پیمانه لوبیا چیتی پخته کلسترول خون فرد مبتلا به کبد چرب را در فاصله زمانی ۶ هفته به میزان ده درصد کاهش می‌دهد.

طبع لوبیا چیتی در طب سنتی گرم و‌تر است.

برای درست کردن لوبیا چیتی برای ۵۰ نفر مقدار مواد را ۵ برابر کنید.

اگر طعم هویج را در خوراک لوبیا چیتی می‌پسندید در یک ساعت پایانی پخت لوبیا، یک عدد هویج را به صورت حلقه‌ای خرد و به آن اضافه کنید.


اشتراک گذاری:
موضوعات مرتبط:
برچسب‌ها: ،
بازدید:

پیتزا فلفل دلمه‌ای

۵ مرداد ۱۳۹۹
۰۶:۲۴:۲۴
جهان دیده
نظرات (0)

مواد لازم

فلفل دلمه‌ای قرمز: ۲ عدد بزرگ
فلفل دلمه‌ای زرد: ۲ عدد بزرگ
زیتون سبز خرد شده: یک دوم فنجان
جعفری تازه: یک چهارم فنجان خرد شده
سرکه قرمز: دو قاشق چای خوری
روغن زیتون: سه چهارم قاشق غذا خوری
فلفل سیاه: یک هشتم قاشق چای خوری
پنیر پیتزای ایتالیایی: ۴۵۰ گرم
پنیر پارمسان تازه رنده شده: ۶ قاشق غذا خوری

 

روش پخت پیتزا فلفل دلمه‌ای

فر یا ماکروفر را از قبل روشن کنید تا گرم شود.

فلفل دلمه ای‌ها را به درازا دو نیم کنید و دانه‌های آن را خارج کنید.

نیمه‌های فلفل دلمه‌ای را به صورتی که پوستشان رو به بالا باشد در یک ورق فویل قرار دهید و با دست صافشان کنید.

به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید تا پخته شود.

سپس در یک کیسه با قابلیت زیپ شدن قرارشان دهید و در آن را ببندید (فلفل‌ها را در حالی که گرم هستند داخل کیسه قرار ندهید).

اجازه دهید ۱۵ دقیقه بماند. سپس پوست فلفل‌ها را بکنید و آن‌ها را قطعه قطعه کنید.

در یک کاسه فلفل‌ها را با زیتون سبز، جعفری، سرکه و روغن زیتون مخلوط کنید.

فر را تا دمای ۳۵۰ درجه سانتی گراد گرم کنید.

ترکیب فلفل دلمه‌ای را روی خمیر پیتزا به صورت مساوی تقسیم کنید.

پنیر را نیز روی آن بریزید.

اجازه دهید به مدت ۷ دقیقه در دمای ۳۵۰ درجه بپزد تا زمانی که پنیر آب شود.

پیتزا را به ۱۲ قسمت مساوی تقسیم کنید.

 

اطلاعات تغذیه‌ای پیتزا فلفل دلمه‌ای

اطلاعاتی که در ادامه آمده مربوط به یک قطعه از این پیتزا میباشد (یک دوازدهم). یعنی هر وعده شامل یک قطعه میشود (شخصی که بیش از این میزان کالری مجاز است که استفاده کند میتواند بیش از یک قطعه میل کند).

کالری در یک وعده: ۱۰۴ کالری
کالری حاصل از چربی در یک وعده: ۲۸%
چربی در یک وعده: ۳٫۲ گرم
چربی اشباع در یک وعده: ۱٫۵ گرم
چربی غیر اشباع در یک وعده: ۰٫۸ گرم
پروتئین در یک وعده: ۴٫۶ گرم
کربوهیدرات در یک وعده: ۱۵٫۵ گرم
فیبر در یک وعده: ۲٫۱ گرم
کلسترول در یک وعده: ۲ میلی گرم
آهن در یک وعده: ۰٫۹ میلی گرم
سدیم در یک وعده: ۳۰۱ میلی گرم
کلسیم در یک وعده: ۶۲ میلی گرم


اشتراک گذاری:
موضوعات مرتبط:
برچسب‌ها: ،
بازدید:

[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ]
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به غذاهای بین الملل است.